УПЦ МП знайшла засіб на "богопротивного" Кличка? - У Києві збирають хресну ходу проти підвищення вартості проїзду у громадському транспорті

Креативні жителі столиці планують зібратися на світський захід з релігійним компонентом.

Таким незвичайним способом кияни хочуть привернути увагу до занадто високих нових цін на проїзд в метрополітені, передають Патріоти України.

Нещодавно в соціальній мережі facebook було створено захід під назвою "Молитва за зниження цін на громадський транспорт в Києві". Уже через кілька днів він набрав шалену популярність навіть за межами міста і породив десятки мемів, фожаб і анекдотів, пов'язаних з "проїзною" темою.

Організатори заходу запевняють, що молебень відбудеться на території Києво-Печерської лаври і запрошують приєднатися всіх охочих. При цьому в самій святині інформацію спростовують. У всякому разі, заявляють, що подібну акцію ніхто не погоджував.

Як би там не було, народ налаштований рішуче, не забуваючи про почуття гумору. "Дістало, що ціни на проїзд зростають, а грошей ти більше не заробляєш? Потрібно їздити на метро і тролейбусі, а тепер це задоволення тільки для багатих? Приходь і молися з нами за зниження цін на проїзд в громадському транспорті", - пишуть організатори заходу.

А поділяючі їх точку зору співгромадяни діляться фотожабами, присвяченими проблемі.

Втім, в Києві не всі готові чекати милості від небес і міського начальства. У громадському транспорті, за повідомленнями в соцмережах, вже з'явилися підприємливі громадяни, які продають на виході з тролейбуса використаний прокомпостований квиток новим пасажирам з хорошою знижкою. Інші і зовсім пішли на підробку проїзних документів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...