Ура-ура! Експерти відповіли, що буде з цінами на паливо в 2019 році

У грудні 2018 року в Україні вартість палива на АЗС значно знизилася, і цей процес, як вважають деякі експерти, продовжиться в 2019 році.

Вартість палива на українських АЗС знижується головним чином через те, що падають глобальні ціни на нафту. Також на це впливає курс валют, передають Патріоти України з посиланням на AutoNews.
Оператори українського паливного ринку купують продукцію за валюту, а прибуток отримують в гривні. Якщо гривня падає, то за наступну поставку операторам паливного ринку доводиться платити більше. В результаті на АЗС піднімаються ціни.
Експерти прогнозують, що в 2019 році на українських АЗС бензин може подешевшати на 2,5 грн. Для цього є передумови. Однак, чи відбудеться це насправді - буде залежати від багатьох факторів, в тому числі і від політичної ситуації (в березні в Україні пройдуть президентські вибори). Крім того, можуть збільшитися глобальні ціни на нафту, так як нещодавно країни-члени ОПЕК домовилися скоротити видобуток нафти.
Потрібно відзначити, що в Україні останнім часом збільшився попит на дизельне паливо. В результаті підвищилася його вартість. Зараз дизпаливо коштує дорожче, ніж 92-й бензин. У 2019 ціни на ДТ будуть підвищуватися, слідом за збільшенням попиту.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...