"Уроки геноциду", або Що Кремль забув у Центральній Африці, - Латиніна

Європейські колонізатори в Африці вбивали місцевих жителів, проте принесли їм вищу культуру, а Росії нічого запропонувати жителям Центральноафриканської Республіки.

Таку думку в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловила російський публіцист Юлія Латиніна, коментуючи діяльність у ЦАР російських найманців, передають Патріоти України.

"Ми яку цивілізацію представляємо у цьому випадку в ЦАР – західну? Так ми самі говоримо, що ми не Захід, що ми унікальні, духовні, що сидимо посеред бруду, зате в нас палаци посадовців, розкрадають усе, садимо за репости. І місцеві папуаси нам скажуть: "А ми ще духовніші. Так, звичайно, ви розвиваєтеся у правильному напрямі, але ми попереду. Ми вже досягли того блаженного стану, до якого ви тільки прагнете", – заявила вона.

Публіцист припустила, що російських військових радників насправді посилають у ЦАР на стажування. "Ми ще, дивіться, як багато чого не вміємо. У нас ще правителі людей не їдять. Які далекі ми від стану чергової духовності. Ось черговий козачий отаман Андрій Даценко пообіцяв створити всеросійський єдиний реєстр ворогів народу. Так у ЦАР це вже є. У них ворогів народу винищують цілими селами. Правда, чомусь це щастя не дає. Вони передові порівняно з козаком Даценком. Ми що можемо запропонувати – ідею "русского мира"? Зрозуміло, що Захід міг запропонувати в ХІХ столітті до торжества лівого істеблішменту – ідею цивілізації. Що може запропонувати іслам? Прийми іслам – станеш нашим братом. Що ми можемо запропонувати – станьте росіянами?" – наголосила вона.

Латиніна додала, що економіка Африки раніше розвивалася завдяки торгівлі рабами, а зараз великою галуззю економіки, яка дає змогу існувати місцевим елітам, стало видобування корисних копалин. "Що таке ЦАР? Це навіть не Failed state, держава, яка розпалася, це наступна стадія, коли в трупі держави, яка розпалася, завелися черви. І проблема, власне, ЦАР та інших африканських держав полягає в тому, що держави ж немає – немає матеріалу для держави. Є матеріал для геноциду. А тому що там ніколи не було держав. Там були племена. Власне, колись людство все проходило через цей процес перетворення племен на держави. Це був неапетитний процес", – підсумувала вона.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...