Усе почнеться "з низів": Епіфаній вважає, що переговори з Онуфрієм чи Кирилом нереальні

На запитання, чи шукав він можливість поговорити з Онуфрієм, Епіфаній відповів, що зараз - ні...

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив, що не шукав можливості для прямого діалогу з митрополитом Московського патріархату Онуфрієм чи з патріархом Російської православної церкви Кирилом, бо вважає подібні переговори нереальними, передають Патріоти України з посиланням на УП.

Так, на запитання, чи шукав він можливість поговорити з Онуфрієм, Епіфаній відповів, що зараз - ні. «Я вважаю, що вести з ним переговори – нереально. Це людина, яка на 100% віддана інтересам російської церкви і російської держави. Тому вести з ним переговори про об'єднання дуже складно», - зазначив предстоятель ПЦУ.

За його словами, усе розпочнеться «з низів», оскільки народ має сказати, в якій церкві він хоче бути, і поступово це змусить ухвалювати рішення і духовенство. «Якщо архієреї залишаться без парафій, без духовенства, то він змушений буде ухвалювати рішення і про перехід. Бо починати зараз переговори «з верхів» церкви, то це не матиме результату. Адже ми знаємо настрої і митрополита Онуфрія, і керуючого справами митрополита Антонія. Вони не підуть на жодні переговори. Ми намагались до Собору, але з їхнього боку не було жодного бажання», - заявив Епіфаній.

«Зараз, якщо говорити про ведення діалогу, то ми – автокефальна Церква, а вони – структура Московського патріархату в Україні. Нам тоді треба, мабуть, говорити про ведення діалогу з РПЦ, а не з її частиною», - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...