"Усе це - від лукавого": Росію агресором назвали, проте не визнали в юридичній площині, – політичний експерт

В законопроектові "Про реінтеграцію..." Росію агресором названо, проте не визнано в юридичній площині. З таким же успіхом РФ можна було б назвати агресором у законі про пенсійне забезпечення або освіту.

Василь Лаптійчук

Про це заявив в ефірі каналу "112 України" політичний експерт Василь Лаптійчук, передають Патріоти України.

Єдиний спосіб визнання держави збройним агресором - задіяння профільного закону - "Закону України про оборону". Не введення в дію цього закону означає, що в нас немає обставин, передбачених ст. 1 цього Закону що, в свою чергу, ґрунтується на Резолюціїї ГА ООН 1974 року "Визначення агресії".

Ігнорування подій, що, відповідно до міжнародного й національного права, мають ознаки збройної агресії, визначають війну на Сході як громадянську, тобто, внутрішню. І дають можливість фактичному агресорові пацифікувати жертву, в тому числі, за допомогою "міжнародної спільноти".

Після нападу агресора може відбуватися або капітуляція (виконання умов агресора і/або передача йому території/суверенітету) або розпочинатися визвольна війна. Усе інше - від лукавого.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...