Успішний політик повинен бути "кіборгом": Вакарчук зробив гучну політичну заяву

Лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який не має бажання і не планує балотуватися на пост президента України, розповів, що успішний політик в сучасній Україні має бути "кіборгом".

Святослав Вакарчук

Роздуми з цього приводу він виклав у своєму Twitlonger, передають Патріоти України.

"Людина, яка йде в політику або до виконавчих або судових органів, повинна бути прикладом. Це як записатися добровольцем на фронт. Не буває так, щоб ти йшов на війну і не жертвував комфортом, спокоєм сім'ї, власною безпекою. Люди йдуть захищати свою країну , усвідомлюючи ризики. Саме цим добровольці надихають інших. Успішний політик в такій державі як сьогоднішня Україна має бути не просто добровольцем. Успішний політик в Україні сьогодні має дійсно бути "кіборгом", - написав він.

На думку Вакарчука, тільки власним прикладом і вчинками можна завоювати авторитет. "Генерал наказує, але спить в окопах з солдатами. Учитель веде учнів на гору, але їсть вечерю за одним столом з ними. Лікар лікує хворобу, але при цьому думає про те, як хворому полегшити біль. Вчений задоволений відкриттям, але радіє справедливим зауваженням від колег. Батько думає про те, що буде з його дітьми, коли його самого вже не буде на цьому світі", - пояснює свою позицію відомий співак, приводячи метафоричні приклади.

За словами лідера "Океана Ельзи", цими принципами повинен керуватися будь-який політик, який "претендує на місце в історії", а якщо не претендує - "нехай забирається назад в "тил". "Бо на фронті від таких - ніякої користі. Тільки зайву порцію каші з'їдають. Не місце таким політикам на"передовій"!" - резюмує Вакарчук.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...