Утерли ніс Китаю: Світовий виробник спортивного обладнання побудує у Вінниці найбільший завод

На заводі вироблятимуть продукцію для зимових видів спорту - лижі, лижні черевики і лижні кріплення. Вибір стояв між Україною та Китаєм. Тепер переможець відомий.

Австрійська компанія Head International Holding GmbH – "дочка" Head UK Ltd – планує побудувати в Україні завод з виробництва спортивного обладнання. Про це повідомила прес-служба президента України Петра Порошенка за підсумками його зустрічі з виконавчим директором Head Йоганном Еліашем, передають Патріоти України.

Інвестиційний проект компанії Head у Вінниці складає 80 млн євро і розрахований на три етапи. Протягом 2019-2020 років буде побудований найбільший завод компанії з виробництва продукції для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики і лижні кріплення). Кількість нових робочих місць складе на початковому етапі близько 300, а з 2022 року у час розширення виробництва орієнтовна кількість нових робочих місць має досягти 1 тис. осіб.
"Ми провели ретельний аналіз не тільки України, а й інших країн. Я вважаю, що Україна пропонує кращі можливості для конкурентоспроможного випуску продукції в цій частині світу, навіть краще, ніж в Китаї", - сказав виконавчий директор Head Йоганн Еліаш.
Він також додав, що дуже вражений розвитком України. "Мені подобається те, що ви інвестуєте у сектор оборони 5-7% ВВП. Це гарантує політичну стабільність. Вражає, як ви вирішуєте ситуацію з Росією. Домовленості, яких ви досягли з ЄС - це дуже добре", - сказав Еліаш.

Head International Holding GmbH - австрійська компанія, яка виробляє спортивне обладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництва компанії розташовані в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу. Також компанія Head є спонсором Федерації плавання України і плавця збірної України №1 Андрія Говорова.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...