Увага! В Україні заборонили популярний медпрепарат

В Україні ввели заборону на серію препарату "Но-Х-Ша" - ліки на основі дротоверіна, популярний аналог "Но-шпи".

Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками після отримання термінового повідомлення від представництва відомства в Донецькій області ввела повну заборону на серію 170714 препарату "Но-Х-ша" (розчин для ін'єкцій, 20 мг / мл по 2 мл в ампулі, 5 ампул в пачці з картону) виробництва АТ "Лекхім-Харків", - передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

У повідомленні донецького представництва говорилося про виявлення в обігу даної серії лікарського засобу (з нанесеним на упаковку реєстраційним номером Б-250-95 № 05314) з інструкцією для застосування, призначеної для Республіки Узбекистан. Крім того, у препарату був відсутній сертифікат якості від виробника, і термін придатності медикаменту закінчився ще 1 липня 2017 року.
У зв'язку з цим Держлікслужба заборонила обіг серії незареєстрованого препарату і зобов'язала всі суб'єкти господарської діяльності перевірити його наявність і вжити заходів щодо вилучення з обігу для подальшої утилізації або знищення.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...