В Афгані знову гинуть українці: Подробиці трагедії (відео)

В Афганістані розбився гвинтокрил Мі-8. На його борту було троє членів екіпажу (всі українці) та десятеро афганських військових.

Вижити вдалося лише двом. За попередньою інформацією, це український борт-інженер та один військовий, передають Патріоти України.

Вертоліт лише злетів, набрав 15 метрів і звалився. Кілька годин густий їдкий дим накривав афганське містечко Мазарі-Шариф. Мі-8 лише вилітав на місію - баки були заправлені під зав'язку. Це диво, що в такому полум'ї залишилися живими люди. Вочевидь, ударом їх відкинуло від вогняної машини. Вертоліт належав молдавській авіакомпанії. Її представник сухо розказує подробиці: "Тільки злетів, буду вивчати".

Оформити документи, розпізнати тіла загиблих - до Афганістану вже виїхав український консул із Душанбе.

Афган - це завжди непросто, каже досвідчений пілот Костянтин Яськов. Він нещодавно повернувся з цієї неспокійної країни. За своє льотне життя він на Ан-124 злітав і сідав в усіх тамтешніх аеропортах. В Афганістані, особливо на гірських аеродромах, часто змінюється вітер - буває дме легенький з одного боку і вже за мить шарпкий - з іншого. Важко пристосуватися, неможливо передбачити. "Дуже поривчастий вітер змінного напрямку і сили, тому під час заходження бувають складності, особливо вночі", - каже командир Ан-124 Костянтин Яськов.

Називати імена загиблих чи навіть регіон звідки загиблі родом, представник молдавської фірми відмовляється - він не певен, чи батьки загиблих уже знають страшну новину.
Українські пілоти гинуть в Афганістані не вперше. У січні нападники вдерлися в елітний готель у центрі Кабула, де розстріляли дев'ятьох українців - пілотів та стюардес. Але й після того найкращі українські пілоти в Афганістан їдуть - на заробітки.
Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...