У Белграді протестувальники заблокували адміністрацію президента з вимогою відставки Вучича (фото, відео)

Демонстранти заявили, що не підуть, поки президент не оголосить про свою відставку.

Протестувальники у Белграді утворили живий ланцюг навколо адміністрації президента країни, щоб не випустити Александара Вучича з резиденції. Про це повідомляє державний сербський телеканал РТС, передають Патріоти України.

Перед цим вони прорвалися через захисний паркан, встановлений приблизно за 70 метрів від входу в будівлю, і добрались до дверей, перед якими знаходиться поліцейський кордон. О 12.30 біля будівлі також були розміщені члени жандармерії.

У цей час президент Сербії зібрав прес-конференцію, на якій засудив вчорашній прорив прихильників опозиції у приміщення державної телекомпанії РТС. Поліції довелось силою прогнати протестувальників. Під час свого телевізійного виступу Вучич неодноразово називав лідерів опозиції фашистами, хуліганами і злодіями.

Як повідомляється, між протестувальниками і правоохоронцями виникали сутички, зокрема, проти деяких демонстрантів застосували сльозогінний газ.

Протестувальники у Сербії протягом місяців вимагають відставки Вучича, чесних виборів і вільних ЗМІ. Протести почалися після того, як в листопаді бандити побили опозиційного політика.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...