У Чорній Африці атакували українських миротворців

У центральноафриканській державі Конго повстанці напали на миротворчу місію ООН, де служать українські військові.

Табір був розташований в аеропорту Mavivi. Бійці відбили напад повстанців. Двоє військових з Малаві та Танзанії отримали поранення. Українці не постраждали, передають Патріоти України.

"Сьогодні наші гвинтокрили МІ-8 здійснюють доставку підкріплення піхотних підрозділів Південно-Африканської Республіки для уникнення подальших таких ситуацій та проведення операції з зачистки прилеглих районів", – розповів прес-офіцер 18-го ОВЗ Володимир Фітьо.

Українські літаки МІ-24 з розбомбили табір повстанців. МІ-8 десантував 150 бійців, які знищили табір терористів та захопили ще дві бази. Частину нападників взяли у полон.

Командування міжнародної операції відзначило вертолітників ЗСУ. Завдяки їм у Конго вдається втримувати відносну стабільність.

Протистояння у Конго триває з 1994. Між собою воюють дві народності тутсі і хуту, які почергово приходять до влади і влаштовують геноцид своїм опонентам. Зараз при владі військові хуту, які контролюють природні ресурси. За 24 роки протистояння в Конго щонайменше 5 мільйонів цивільних загинуло. ООН ввела сюди миротворчу місію за 5 років після початку конфлікту.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...