У Держдепі розповіли, коли передали Україні Javelin

Відповідальні відомства добре впоралися зі своїм завданням, якщо медіа дізналися про доставку Javelin тільки на цьому тижні, зазначила представник зовнішнього відомства США.

Протитанкові ракетні комплекси Javelin доставили до України ще кілька тижнів тому. Про це на брифінгу заявила представник Державного департаменту США Хізер Нойерт, передають Патріоти України.

“Я знаю, що багато хто зацікавився поставками ракет Javelin до України. Можу сказати, що це питання лежало на столі протягом дуже довгого часу, перш ніж ми оголосили про рішення президента (Дональда Трампа) передати Україні ракетні комплекси Javelin. Їх доставили кілька тижнів тому”, – зазначила Нойерт.

При цьому вона зазначила, що відповідальні відомства добре впоралися зі своїм завданням, якщо медіа дізналися про доставку Javelin тільки на цьому тижні.

Водночас, Нойерт відмовилась коментувати публікацію в The New York Times про те, що українська сторона відмовилась співпрацювати з розслідуванням спецпрокурора Мюллера через те, що ці поставки були здійснені. «Я не можу нічого коментувати щодо цього розслідування», – пояснила представник Державного департаменту США.

Напередодні у Держдепі США заявили, що Україна має застосовувати протитанкові комплекси Javelin з метою самооборони. Натомість екс-помічник міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Майк Карпентер закликав Трампа дозволити Україні розмістити Javelin на лінії фронту.

У понеділок ввечері, 30 квітня, президент України Петро Порошенко підтвердив доставку американських Javelin в Україну. Практична підготовка української армії з американськими протитанковими ракетними комплексами Javelin розпочалася 2 травня. Посол України в США Валерій Чалий пояснив, що надання американських Javelin Україні є чітким «стримуючим» фактором для агресора.

Зазначимо, згідно з домовленостями Україна отримала 210 ракет і відповідні переносні пускові комплекси.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...