У Держдумі хочуть заблокувати іноземні ЗМІ

Голова тимчасової комісії Ради Федерації по захисту державного суверенітету та недопущення втручання у внутрішні справи РФ Андрій Климов заявив, що сенатори опрацьовують питання про дозвіл блокувати іноземні ЗМІ, що віщають на Росію.

Про це повідомляє Федеральне агентство новин, передають Патріоти України.

Як зазначив Клімов, регулювати російськомовні ЗМІ, які мають аудиторію на території Росії, навіть якщо вони зареєстровані за кордоном, дозволить законодавча база, яку необхідно забезпечити. Крім того, потрібно зобов’язати такі ЗМІ звітувати про свою діяльність відповідно до закону про іноземних агентів, а також розкривати свої джерела фінансування за запитом Мін’юсту.

“При недотриманні законодавства уповноважити Роскомнагляд блокувати такі ЗМІ на території Росії”, — сказав Клімов.

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що ініціатива голови комісії Ради Федерації по захисту держсуверенитету Андрія Климова про блокування закордонних ЗМІ, які порушують закони РФ, вимагає серйозного опрацювання.

“Що стосується ініціативи Ради Федерації, то тут потрібно зрозуміти деталі, без цього важко оцінити ініціативу”, – сказав він.

“Але, звичайно, подібні ініціативи підлягають найсерйознішого опрацювання по лінії всіх відомств. Тому, я думаю, що поки говорити про якусь єдину позицію в цьому плані передчасно”, – підкреслив Пєсков.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...