У "ДНР" істерика: Група терористів здалася Україні

Троє чоловіків, які брали участь у незаконній діяльності так званої "ДНР", здалися поліції Бахмута протягом останнього тижня.

"30-річний житель Сіверська з автоматом в руках перевіряв водіїв і транспорт на блокпості терористів. Чоловік близько трьох років прожив в страху за своє кримінальне минуле і сам звернувся до правоохоронців", - повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Ще один бойовик - громадянин Росії - здався поліцейським в місті Часів Яр. У 2014 році чоловік брав участь в незаконних збройних формуваннях на території Бахмутського району, йдеться в повідомленні. "Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпості біля села Григорівка, а також патрулював місто. Після визволення району українськими військами чоловік втік і 4 роки переховувався в РФ, в Криму і різних областях України", - розповіли в МВС.

У пятницю, 30 березня, поліцейським здався ще один черговий блокпоста з Сіверська. Він нібито також з автоматом обстежував машини і перевіряв документи водіїв. "Після трирічного перебування 36-річний чоловік вирішив сам розповісти поліції про свою протиправну діяльність. Щоб отримати шанс на життя без тюрми, можна звертатися за телефоном 0-800-505-102 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів) або скористатися відповідним сервісом на сайті "Стоптероризм", - додали у відомстві.

Екс-бойовики скористалися програмою "Повернись додому", яка допомагає колишнім учасникам незаконних збройних формувань добровільно повідомити про це в органи державної влади. Згідно ч. 6 ст. 260 КК України, можливість уникнути в'язниці є тільки у тих, хто не здійснював тяжких злочинів проти мирного населення. Зараз поліцейські перевіряють діяльність чоловіків, які до них звернулися.

У той же час в "оперативному командуванні" терористів "ДНР" заявили, що їхнього соратника викрали українські військові. "В даний час військовослужбовець перебуває на території, підконтрольній українській владі, і до нього застосовувалися тортури. Є дані, що викрадений військовослужбовець відмовився співпрацювати з українськими (правоохоронцями. - Ред), після чого був замучений", - йдеться в повідомленні на ресурсах бойовиків.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...