У "ДНР" закінчуються бойовики: Розраховують на "Беркут" і дільничних міліціонерів, - Тимчук

Ватажки «ДНР» прийняли рішення заповнити втрати в бойових підрозділах так званого «1-го армійського корпусу ДНР» за рахунок співробітників «правоохоронних органів» псевдорепублікі.

Згідно з цим рішенням, як повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, для участі в бойових діях проти сил АТО «МВС ДНР» має виділити бійців спецпідрозділу «Беркут», а також співробітників карного розшуку і дільничних інспекторів, передають Патріоти України.

«Таке рішення зумовлене гострою нестачею бойовиків в підрозділах "1-го армійського корпусу ДНР". Однак воно вже викликало вкрай негативну реакцію з боку "правоохоронців ДНР" і членів їх сімей. Деякі особи, які вже перебували на стадії працевлаштування в "органи МВС ДНР", відмовляються проходити там службу і забирають документи, побоюючись за своє життя», - каже Тимчук.

У той же час російське командування «1-го армійського корпусу ДНР» заявило, що українські військові в районі проведення АТО отримали від американців станції прослуховування, що дають можливість безперешкодно прослуховувати не тільки радіоканали, а й мобільні телефони.

«У зв'язку з цим командування "корпусу" видало розпорядження "про дотримання режиму секретності". Відповідно до цього документа, командирам підрозділів пропонується припинити поширення по радіоканалам і мобільним телефонам інформації про місця знаходження своїх підрозділів і про зміст виконуваних ними завдань. Аналогічне розпорядження від "МГБ ДНР" отримують і представники "державно-адміністративного ДНР", а також персонал різних керівних ланок», - додав координатор «Інформспротиву».

А ось командування Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ загрожує своїм підлеглим - командуванню «2-го армійського корпусу ЛНР» «заморозити» поставки для потреб «корпусу» нових артилерійських систем. Подібне рішення пов'язане з тим, що керівництво служби ракетно-артилерійського озброєння «ЛНР» ніяк не може «точно визначити» загальний ступінь зносу артилерійських стовбурів в підрозділах ствольної артилерії корпусу.

«Інформація про знос і стан артсистем є тільки відносно недавно сформованих чи переозброєння артподразделеній "корпусу", а ось про діючі - немає. Неможливість подачі цієї інформації своєму керівництву командири цих підрозділів списують на відсутність достатньої кількості фахівців. В результаті, подібна ситуація, як упевнені російські куратори, впливає на визначення інтенсивності можливого використання артилерії "корпусу" в бойових діях проти ВСУ», - зазначив Тимчук.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...