У Донецькій області можуть оголосити надзвичайну ситуацію, - Жебрівський

На Донеччині розглядається питання оголошення надзвичайної ситуації.

Про це на власній сторінці у Facebook написав очільник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляють Патріоти України.

Ситуація із водозабезпеченням області складна. На сьогоднішній день без централізованого водопостачання 14 міст та 58 селищ – це 382 тисячі чоловік.

"Без води залишаються Волноваха, Селидове, Українськ, Гірник, Новоградівка, Покровськ, Мирноград, Родинське, Мар`їнка, Красногорівка, Вугледар та Добропілля", – написав Жербівський.

Голова Донецької ОВЦА повідомив, що населенню воду підвозять із резервних резервуарів та скважин. Залучаються люди та техніка ДСНС, комунальні та сільськогосподарські підприємства, які мають автоцистерни.

"Дав завдання довести до відома населення чіткі й зрозумілі графіки підвозу питної й технічної води. Наголосив: за воду жодної копійки з людей не брати!", – зауважив Жебрівський.

У повідомленні зазначається, що станом на тепер проведення ремонтно-відновлювальних робіт та запуск насосної станції неможливе – немає гарантій безпеки для працівників. Однак є домовленість, щоб сьогодні на місце допустили оглядову групу, яка зможе визначити обсяг руйнувань.

"Зараз на насосній станції працюють енергетики "Води Донбасу" – проводять дефектовку та визначають обсяги відновлювальних робіт. Буквально кілька хвилин тому у супроводі ОБСЄ до оглядових робіт долучилися й працівники ДТЕКу. По завершенню огляду вимагатимемо допуску до об`єкту ремонтних бригад. Знову ж таки – за умови наявності гарантій їхньої безпеки", – додав голова ОВЦА.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...