У Генштабі звинуватили місію ОБСЄ на Донбасі в неприхованій співпраці з агресором (відео)

На думку представника відомства, значна кількість росіян в міжнародній моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі підриває до неї довіру з боку українських військових.

Про це в ефірі ObozTV заявив офіцер управління правового забезпечення Генерального штабу ЗС України Юрій Бобров, передають Патріоти України.

"Я досить критично ставлюся до міжнародної моніторингової місії ОБСЄ. Чому? По-перше, дуже багато представників РФ виконують обов'язки в цій місії, і сподіватися на об'єктивність, звичайно, не можна. Дуже багато недоліків в роботі, низька активність з фіксування фактів порушення Мінських домовленостей з боку РФ і НЗФ. Іноді таке враження, що окремі представники місії тісно співпрацюють з представниками НЗФ і РФ", - зазначив полковник.

Він також нагадав, що офіцерський склад збройних угруповань бойовиків практично повністю формувався з росіян.

"Фактично на керівних посадах від командира роти і вище, там були військовослужбовці збройних сил РФ. Це було під прикриттям, під іншими прізвищами. Вони звільнилися з лав російської армії, уклали контракт з НЗФ так званих Л/ДНР. Примітним є те, що термін служби в цих НЗФ зараховується їм у загальний військовий стаж. Зрозуміло, хто керує війною на Донбасі, хто керує війною проти нашої країни. Як РФ не намагалася б називати це внутрішнім конфліктом або громадянською війною, але факти все одно стають відомими", - додав він.

За його словами, іноді ця співпраця членів місії з агресором має навіть неприкритий характер.

"Хоча представники цієї місії не повинні дозволяти собі цього. Навіть той факт, коли представник місії віддавав честь офіцерові НЗФ, багато про що свідчить", - констатував Бобров.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...