"В городе Сочи темные ночи": Як фрау Ангела переконувала старого "лисого Наполеона" забратися з Донбасу

Наскільки можна зрозуміти з маси інформації, яка просто ллється з різних джерел, крім газових питань, які є сферою «важливих економічних інтересів» Німеччини, Ангела Меркель передала Путіну і дещо важливе щодо війни в Україні.

"Зрозуміло, що це - не її ініціатива, але просто поїхати в Сочі і погомоніти зі старим про трубу - не по фен-шую, а тому треба було обговорити «ряд важливих питань»", - пише у своєму блозі Оксана Колосовська, передають Патріоти України.

"Зрозуміло, що Меркель не могла розмовляти з Путіним, як розмовляв глава єгипетської військової розвідки з ватажком палестинської ХАМАС. Той просто попередив палестинського ватажка про те, що ізраїльтяни починають програму ліквідації лідерів руху, якщо ті не заберуться від ізраїльського кордону, і гучні заходи по штурму кордону закінчилися через 20 хвилин.

Меркель не в тому становищі, та й Путін - не голова ХАМАСу, злиденного, але амбітного угруповання. Тим не менш, вона передала привіт Путіну і сказала про те, що епопея з формуванням миротворців для Донбасу вже завершується і Путін або припиняє грати вар’ята і буде витрушуватися звідти, після чого до кордонів доходять ВСУ і миротворці, або до кордону дійдуть ВСУ без миротворців, з усіма витікаючими наслідками.

Між іншим, тло переговорів було відповідним: наші військові зайняли ряд нових позицій в тій зоні, яка по «Мінську» повинна бути під ВСУ, а під Мар'їнкою і зовсім - був здійснений рейд в тил противника, який всім відомий по трофейним мінометам, які пригнали наші військові.

Загалом, всі ми розглядали фотографії трофеїв і раділи за наших військових, які без втрат сходили в тил і здобули трофеї. Але тут є два моменти, які не були висвітлені ні пресою, ні самими військовими. Вони напрошуються самі собою і ми візьмемося, застосувавши метод дедукції, доповнити ту саму розповідь про рейд.

Перший, не названий момент, пов'язаний з тим, що наші воїни взяли міномети НЕ злодійським чином з якогось покинутого складу, а з вогневих позицій противника, які зобов'язані мати бойову охорону.

Логіка підказує, що фотографії мінометів вказують на сумну долю тої самої бойової охорони. Тобто, наші там добре покришити противника і на передку, і в тилу, де стояли міномети. Це тягне за собою другий висновок. Раз наші пробили діру в обороні і вже добре шурували по тилах противника, то ввівши підкріплення, можна було розвивати успіх далі, або, як мінімум - закріпитися на нових позиціях.

Оскільки мова йде про Мар'їнку, фактично приліплену до Петровського району Донецька, то це означало б одне - наші були б уже в Донецьку. Тобто, вже була можливість зайти на південно-західну околицю міста і, користуючись ефектом несподіванки, можна було просунутися на кілька кілометрів углиб і перерізати трасу в маріупольському напрямі, підвісивши угруповання противника в Оленівці і Докучаєвську.

Але була дана команда «назад» і наші спокійно звідти пішли. Тобто, противник уже побачив, що при необхідності, наші військові прекрасно розсікають оборону окупантів і виходять на тилові комунікації, а в разі підкріплення - на оперативний простір.

До речі, на півночі Горлівки наші так і зробили: вибили противника з приміського селища і закріпилися там. Напевно, це була ілюстрація того, що буде, якщо старий упреться з миротворцями.

У підсумку нібито мова вже пішла про склад миротворців, а не про те, де вони будуть стояти.

Але це - чутки. Куди більш реальним виглядає те, що відбувається прямо зараз на східному фланзі НАТО.

Як відомо, Штати методично і не поспішаючи перекидають в Європу все нові танкові з'єднання. Це стало рутиною і робиться без особливої помпи. Зрозуміло, що це відбувається не тому, що Вашингтон вирішив дати військовим спробувати баварських ковбасок, а для виконання цілком конкретних завдань. Але й це не все.

Прямо зараз Польща веде потужну перебудову своїх збройних сил. Йде переформатування бригад і дивізій і створення подібних з'єднань з нуля. Вони насичуються новою важкою технікою і розподіляються так, щоб мати максимальні можливості для відбиття нападу зі Сходу.

Наскільки можна зрозуміти, Калінінградський напрямок вже прикритий досить щільно і зараз йде створення нового угруповання на білоруському напрямку. Що важливо, вже немає ніяких ілюзій у тому, звідки виходить військова загроза.

Щоб розуміти масштаби цих робіт, слід враховувати, що поряд із закупівлею німецьких Леопардів і поставок бронетехніки власного виробництва, в тому числі - бронетранспортерів і самохідних гаубиць, прийнято рішення про зняття з консервації та проведення модернізації танків Т-72. Схоже на те, що досвід України став у нагоді, і поляки всерйоз зайнялися ущільненням своїх бойових порядків.

Власне кажучи, Німеччина не зможе довго знаходитися в стороні від загальних внутрішніх процесів Альянсу і Меркель щось таке мала сказати Путіну.

Часи благодушності вже закінчуються і РФ отримує на західному напрямку супротивників, чий військовий потенціал не просто зростає, а зростає швидко, оскільки тільки почали надходити підвищені обсяги фінансування оборонки.

Просте брязкання залізом вже ні на кого не справляє враження і всі зайняті тим, щоб забезпечити найбільш надійне знищення російського агресора.

Зрозуміло, що Україна тут - індикатор і форпост в одній особі. Якщо раніше Путін просто залякував усіх голим торсом і ешелонами з бронею, то тепер колона бронетехніки, яку зафіксували автолюбителі на трасі Москва-Ростов, в напрямку Ростова, говорить про обмеженість ресурсів у самій РФ.

Справа в тому, що вся техніка була маркована парадними колорадками і брала участь у параді 9 травня в Москві, але везли її з Ростова, де вона стоїть навпроти кордону з Україною.

Тобто, на парад возили те, що може їздити, а стоїть воно все під Ростовом. Більше просто ні звідки було все це везти. Воно й зрозуміло, залізо стоїть поруч з нашим кордоном і поступово перевозиться в Сирію з найближчого порту Новоросійськ.

Загалом, фрау Ангела знайшла що розповісти старому від імені Заходу і, швидше за все, попередила, що лисий таки дограється до Нюрнберга.

Як би там не було, події прискорюються і закручуються з дедалі більшим темпом."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...