У гучний корупційний скандал, пов'язаний з Януковичем, потрапила "Укрзалізниця"

​Компанія закупить машини в 5 разів дорожче аналогів у підприємства, пов'язаного з екс-президентом України.

Рейкозварювальна машина КСМ-007

Про це повідомляють "Наші гроші", передають Патріоти України.

Уточнюється, що "Укрзалізниця" збирається закупити у ВАТ "Каховський завод електрозварювального устаткування" рейкозварювальні машини загальною вартістю 156 млн грн. Зокрема, кожна одиниця КСМ-007 обійдеться УЗ в 38,99 млн грн.

"У цей час в Росії виготовляють аналогічні рейкозварювальні машини МСК-01, які також розміщені на шасі DAF. Однак їх вартість озвучена виробниками на рівні $270 тис. за одиницю. За нинішнім курсом це відповідає сумі в 7,5 млн. грн. або в п'ять разів дешевше, ніж купує рейкозварювальні машини "Укрзалізниця", - зазначає видання.

Зазначається, що ВАТ "Каховський завод електрозварювального устаткування" належить Ярославу Нікітіну (25,7% акцій) і АТ "ЗНДВКІФ "Інфраструктурні проекти" (63,7% акцій), яким в свою чергу володіє Лебідь Андрій Владиславович та його батько Лебідь Владислав Олександрович.

"Останнього ЗМІ називають одним з "смотрящих" "Укрзалізниці" і пов'язаних з родиною екс-президента Віктора Януковича. Його називають серед людей, які контролювали діяльність компанії "Прем'єр-Лізинг", яка уклала з "Укрзалізницею" за Януковича контрактів на 25 млрд грн", - відзначають "Наші гроші".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...