В ЄС розповіли про цілі введення миротворців на Донбас

Пропозиція Росії про розміщення миротворчих сил ООН уздовж лінії розмежування вогню на Донбасі є неприйнятною.

Про це заявив радник президента Литви з питань зовнішньої політики Неріюс Алексеюнас, передають Патріоти України з посиланням на Delfi.

"Неприйнятно те, що така місія передбачається біля демаркаційної лінії або лише подекуди на Східній Україні. Головною метою повинно бути, щоб місія ООН, якщо вона буде створена, діяла уздовж російсько-українського кордону", - заявив Алексеюнас.

За його словами, розміщення миротворчих сил ЄС вздовж українсько-російського кордону допомогло б у врегулюванні конфлікту і спостереженні за тим, чи потрапляють на Донбас російські військові.

Водночас литовський чиновник зазначив, що створення місії у так званій "контактній лінії" стало б кроком до заморожування конфлікту.

"Ми дивимося, щоб не хитрили, і щоб не створювали таку ситуацію, яку ми бачимо в інших регіонах, коли конфлікт заморожується, легітимізує ситуація статус-кво і потім створюється певний осередок нестабільності, як у Придністров'ї або в Нагірному Карабасі", - резюмував Алексеюнас.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...