В Іспанії колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова відпустили з-під варти після фальшивого листа від Генеральної прокуратури

У нібито листі заступника генерального прокурора України Юрія Столярчука іспанській владі повідомлялося про відсутність у слідства питань до екс-міністру фінансів України Юрію Колобову, розповів заступник генпрокурора України Євген Єнін.​

Юрій Колобов

В Іспанії колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова відпустили з-під варти після фальшивого листа від Генеральної прокуратури нібито за підписом заступника генерального прокурора Юрія Столярчука. Про це заступник генерального прокурора України Євген Єнін розповів в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

"У відповідь на звернення іспанської сторони щодо процесуального статусу Колобова на адресу іспанських органів влади було направлено, як потім з'ясувалося, фальшивий лист, де було зазначено, що нібито на той момент Колобов не розглядалося українським слідством в статусі підозрюваного", - сказав він.
За словами Єніна, на той момент Колобову вже було оголошено підозру, а в псевдодокументом вказувалося, що "у органів слідства відсутні питання до пана Колобова".
"Пізніше нами було з'ясовано, що зазначений лист не належала заступникові генерального прокурора Столярчук. У зв'язку з цим нами було порушено кримінальне провадження та направлено відповідне міжнародне правове доручення", - зазначив він.
Колобов займав посаду міністра фінансів України в грудні 2012 року - лютому 2014 року. З поля зору українських правоохоронців зник у серпні 2014 року. У березні 2015 року був затриманий в Іспанії за ордером Інтерполу.
Екс-міністр і ряд колишніх чиновників підозрюються в незаконному фінансуванні будівництва телекомунікаційної мережі спецзв'язку, що спричинило збитки для держави в розмірі 220 млн грн.
У квітні 2015 року Україна направила Іспанії запит про екстрадицію колишнього глави Мінфіну. У березні 2016- го в ГПУ повідомили про відмову в екстрадиції.
У травні 2016 року стало відомо, що 199,4 млн грн, що належать Колобову, заарештовані.
13 травня 2017 року Апеляційний суд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо Колобова.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...