У Кабміні готують українським водіям черговий сюрприз

Мінінфраструктури оприлюднило для обговорення законопроект щодо зниження аварійності на дорогах і приведення українського законодавства у відповідність.

Міністерство інфраструктури України оприлюднило для обговорення законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами з іншого боку, передають Патріоти України.

Відповідно до законопроекту, в Україні пропонують повернути обов'язкові регулярні техогляди транспортних засобів з 1 січня 2022 року.
Техогляди
Техогляд пропонують проводити кожні 2 роки, а також при реєстрації або перереєстрації авто та зміні його власника, переобладнанні ТЗ, виїзду за межі митного контролю України.
Обов'язкові тахографи
Крім того, транспортні засоби пропонують обладнати тахографами: для міжнародних пасажирських і вантажних перевезень з 1 липня 2019 року, а для комерційного транспорту, що здійснює внутрішні перевезення - з 1 березня 2019 року.
Транспортні засоби, зареєстровані до 16.06.2010, пропонують обладнати аналоговими або цифровими тахографами, після 16.06.2010 - тільки цифровими.
Для водіїв комерційного транспорту пропонують запровадження Свідоцтва про професійну компетентність, яке разом зі Свідоцтвом про придатність ТЗ до експлуатації додається до переліку обов'язкових документів водія.
З 1 січня 2020 року - для водіїв комерційного транспорту, що здійснює міжнародні пасажирські і вантажні перевезення. З 1 січня 2022 року - для водіїв внутрішніх перевезень.

У разі відсутності документів загрожує штраф 1700 грн або позбавлення права керування на строк до 6 місяців. Громадське обговорення законопроекту триватиме до 8 листопада 2018 року. Потім законопроект узгодять в Кабміні і внесуть в Раду.

Джерело: Телеграф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...