У Кабміні пояснили, як працюватимуть миротворці на Донбасі

Миротворча місія на Донбасі має складатися з військових, поліцейських і міжнародної адміністрації. Вона має розміщуватися на всій території окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Про це розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін, передають Патріоти України.

"Не так принципово чи буде там на дві тисячі менше, чи на дві тисячі більше самих миротворців, оскільки питання щодо важкої зброї ми якось з ними полагодимо. А от поліцейські і міжнародна адміністрація - це мегапринципові питання. Без цього вся логіка працювати не буде.

Або ми будемо мати такий складний перехідний період до того, щоби Донбас міг інтегруватися в український простір, або це буде квазізаморозка, і це небезпечно для всіх", - пояснив він.

"Але за визначенням, це не можуть бути миротворці, які охороняють тільки місію СММ. Не можуть бути миротворці, які сидять вздовж лінії дотику. Має бути, хоча і послідовний, але процес заходу на всю окуповану територію, має бути поліцейський компонент, який буде працювати з внутрішньою безпекою", - сказав Клімкін.

Поліцейський компонент важливий, оскільки "багато хто каже, давайте позбираємо важку зброю", а потім "хто почне реальне роззброєння, хто буде відповідати за безпеку?".

"І третій момент, проти якого фантастично заперечує Росія - це міжнародна адміністрація", - розповів Клімкін.

За логікою міністра, міжнародна адміністрація має замінити незаконні структури російських бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...