У Кабміні придумали, як запобігти трагедіям при руйнуванні українських мостів

В Україні пропонують обладнати мости дистанційними датчиками для контролю деформації будівельних конструкцій.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передають Патріоти України.

Він зауважив, що в Україні оновлюють державні будівельні норми, у питанні чого безпека є найголовнішим компонентом.

Тому одна із запропонованих ініціатив - це обов’язкове облаштування мостів дистанційними датчиками контролю будівельних конструкцій. Завдяки цьому можна буде оперативно контролювати технічний стан мостів. "Адже мостові конструкції - це інженерні споруди, які мають підвищену значимість. Вплив зовнішніх факторів на них великий, що призводить до поступового зносу елементів конструкцій і може викликати його передчасне руйнування. Наслідки можуть бути жахливі, варто тільки згадати нещодавню трагедію в Генуї - людські жертви, значні фінансові витрати на відновлення. Моніторинг стану конструкцій потрібен саме для запобігання таких аварій", - наголосив Парцхаладзе.

За його словами, наразі вже вносять норму обов’язкового облаштування таких датчиків при будівництві та реконструкції метрополітену. Тож є пропозиція впровадити таку норму і для проектування мостів для підвищення безпеки їхньої експлуатації.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...