У Кабміні розповіли, які нововведення хочуть внести в реєстрацію місця проживання

Нардепи мають намір знищити зв’язок власності та реєстрації і таким чином позбутися шахрайства

Про нововведення, запропоновані у законопроекті №9218 “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов у Facebook, передають Патріоти України.

“Що є зараз: процедура змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання у квартирі і вимагає мінімум 2 візити, 3 документи і 1 день. Процедура пов’язана з правом власності, а не реального проживання, тому держава не знає, кого і де шукати”, — пояснює він.

За словами заступника міністра, держава повинна це знати, щоб розраховувати навантаження на школи і лікарні, щоб поліція могла шукати свідків, а суди відправляти повідомлення, щоб люди могли проголосувати на місцевих виборах тощо.

“Що буде: заявний принцип, повністю відв’язаний від власності. Через ЦНАП (Центри надання адміністративних послуг. — ред.), поштою або онлайн можна послати одну заяву і повідомити про своє місце проживання — у власній квартирі або орендованій, або у друзів”, — сказано у законопроекті.

Зазначається, що нардепи мають намір знищити зв’язок власності та реєстрації і таким чином позбутися шахрайства: “Реєстрація не дає ніяких прав на майно або право доступу. Власнику автоматично повідомлять, що у нього хтось зареєструвався. Якщо він каже, що це неправда, то на людину, яка подала завідомо неправдиві дані, буде накладено штраф, і вона не зможе реєструватися, поки не сплатить”.

Водночас обіцяють, що перевірок фактичного проживання не буде. “Перевіряються лише окремі випадки (наприклад, неправомірна реєстрація чи реєстрація 100 осіб в одному приміщенні) — і тільки дистанційно (листування). Ніхто ходити по квартирах не буде!” — пояснив Нефьодов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...