"У Кабміні захотіли нанести податковий удар по бізнесу", - експерт

Міністерство соціальної політики запропонувало штрафувати підприємства в тому випадку, якщо приватні підприємці виконують ту ж роботу, що і звичайні співробітники в штаті.

Зокрема, якщо понад 75% доходів підприємця надходить з одного джерела, а робота виконується на виділеному роботодавцем робочому місці – відомство пропонує штрафувати 30 мінімальним заробітним платам (близько 125 тисяч гривень), пише у своєму блозі податковий консультант Олександра Томашевська, передають Патріоти України.

"В Україні дійсно багато малих підприємств не платять податки. Україна фактично є tаx free країною, але саме це дозволяє місцевому бізнесу виживати. Зараз при виплаті заробітної плати "в білу" підприємству необхідно виплатити 22% від її суми в якості Єдиного соціального внеску, 18% прибуткового податку і 1,5% – військового податку. тобто, сумарні виплати складають 41,5% від загального доходу", – повідомила Томашевська.

За її словами, для компаній з великим товарообігом це нормальна плата, яка дозволяє не зв'язуватися з переведенням у готівку грошей для тисяч співробітників. Однак, для власника IT-компанії, власника кафе або великого магазину – це величезні гроші.

"Уявіть, що в компанії працює 20 осіб при середній зарплаті в 20 тисяч гривень. Тільки на податки потрібно віддати в середньому 166 тисяч гривень на місяць. Якщо виплатити цю суму повністю, доведеться підвищити ціни на готову продукцію і підприємство стане неконкурентоспроможним", – додала Томашевська.

Податковий консультант прогнозує, що після посилення контролю з боку уряду багато компаній малого бізнесу закриються.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...