У Криму з водою зовсім погано

У захопленому Росією Криму окупаційна влада вимушено припинила скидання вод з Білогірського і Тайганського водосховищ на потреби східних регіонів.

Про це повідомив "Крим.Реалії" координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров, передають Патріоти України.

"Наповнення наливних водосховищ (Феодосійського, станційного, Ленінського, Самарлинське) здійснюються шляхом перекидання обсягів води з Білогірського і Тайганського водосховищ по руслу річки Біюк-Карасу через побудований комплекс гідротехнічних споруд в Північно-Кримський канал. У зв'язку з мінімальними обсягами води в Білогірському і Тайганськоєму водосховищах, скидання води з даних водосховищ припинене", - повідомив Джеппаров з посиланням на дані підконтрольного Росії комітету по водному господарству і меліорації уряду Крим .
Білогірське водосховище розташоване в руслі річки Біюк-Карасу, що бере свій початок з самого повноводого витоку в Криму - Карасу-Баші.
Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, постачання води на півострів припинили.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...