У кума Ющенка і екс-регіонала за борги відібрали єдиний в Україні ретро-кабріолет (відео)

Автомобіль виставили на аукціон. Вперше в Україні з державного аукціону продають рідкісний британський спорткар.

Власником ретро-авто є колишній народний депутат України Давид Жванія, який в кінці листопада 2013 року вийшов з "Партії регіонів", передають Патріоти України.

Єдиному в Україні ретро-кабріолету з Великобританії 12 років. Він розвиває швидкість до 300 км/год і має особливий вінтажний кузов з ясена. Таких авто у світі одиниці.

Авто екс-нардепа було заарештовано цієї зими через борги перед банком. Тепер його виставили на аукціон. Незвичайну іномарку оцінили у більш ніж три мільйони гривень. Однак борг Жванії наполовину менше, і тому йому повернуть різницю від продажу.

Лот знаходиться на складі, проте будь-який з імовірних покупців може оглянути його. "Незважаючи на її вік, тут все майже нове. Пробіг становив, коли її забрали, 4 тисяч км – це смішно, майже нульовий пробіг для такої машини", - розповіли працівники.

Для участі в аукціоні, потенційні покупці повинні сплатити гарантійний внесок у 160 тисяч гривень. Бажаючих придбати незвичайний спорткар вже близько 30 осіб.

Жванія є уродженцем Грузії, батьки – знатна родина комуністів. Він також доводиться кумом Ющенка, за Тимошенко був міністром надзвичайних ситуацій, а пішов з політики вже як нардеп "Партії регіонів". Телефонні номери Жванії, за даними видання, відключені, а його прес-секретар стверджує, що давно з ним не працює. "Наскільки я знаю, після мене не було прес-секретарів – це точно. Помічників, здається, теж немає", - розповіла вона.

Нібито близька подруга родини Жванії - Лідія Аксенич розповіла виданню, що авто не належить екс-нардепові. "Цей автомобіль все життя належав дружині Давида Важаєвича. Вона законослухняний громадянин іншої країни. Ніхто не може забрати те, що комусь не належить. Немає ніяких боргів. Ви ж знаєте, як у нас в країні – щось придумують і забирають. Так буває. Це фейк", - пояснила вона.

За даними видання, в поліції запевнили, що даний транспортний засіб зареєстровано саме на Жванію. У виданні вважають, що дружині спортивний кабріолет дістався в подарунок. "Вісім років тому навіть писали, що політик купив авто для дружини Оксани, і спеціально для неї ніби переробили комплектацію – вперше за столітню історію британської марки. На відміну від традиційної механіки, там встановили автоматичну коробку передач. Тому цей кабріолет, можливо, єдиний такий у світі", - розповіли у виданні.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...