У Латвії після протесту з боку України закрили пропагандистську виставку генконсульства РФ

Провокаційну виставку до п'ятиріччя захоплення Криму було підготовлено Генеральним консульством Росії в місті Даугавпілсі.

Після протесту посольства України виставку було закрито, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Посольство України висловлює подяку Міністерству закордонних справ Латвії за об’єктивну оцінку і оперативну реакцію у ситуації із проведенням провокативної виставки Генерального консульства РФ в Даугавпілсі. Закриття пропагандистської виставки, яка вводила в оману мешканців Даугавпілса про події в Криму, вкотре доводить, що попри всі зусилля Кремля, політика невизнання анексії Криму в Латвії залишається непохитною", - йдеться у повідомленні посольства України.

Напередодні стало відомо, що Генеральне консульство РФ у Даугавпілсі підготувало тематичну виставку "Кримська весна. 5 років у рідній гавані" (Krimas pavasaris. 5 gadi dzimtajā ostā) та відкрило її на громадському майданчику Даугавпілського відділення Російської громади Латвії.

Посольство України в Латвії заявило, що розглядає цю подію черговим пропагандистським заходом для виправдання анексії Росією Криму, оскільки виставка містить низку загальновідомих фейків про події на українському півострові та є спробою нав’язати російське бачення подій, які всім цивілізованим світом були оцінені як злочинні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...