"У мене немає сумнівів, що протягом наступного року Антикорупційний суд буде створено", - Ірина Геращенко

Цими днями перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко перебувала у Вашингтоні з робочим візитом, під час якого вона зустрічалася із американськими законодавцями та низкою високопосадовців у Державному департаменті та Пентагоні.

Ірина Геращенко

В екслюзивному інтер’ю «Голосу Америки» вона розповіла, що фокус США на таку важливу сферу, як боротьба з корупцією, є надзвичайно чітким і не може бути компромісів, передають Патріоти України.

«Я підтримую цю позицію. Але в той же час, мені здається, що дуже важливо, щоб ми усвідомлювали наступне: абсолютно очевидно, що і антикорупційні системи, і силові структури, і судова гілка влади, тому що вона є дуже важливою у боротьбі з корупцією, мають працювати незалежно. Це аксіома. Але так само аксіомою є і те, що ці структури не можуть взаємопоборюватися – вони повинні працювати в одному правовому полі на спільний результат, на боротьбу зі злом, і так само неприпустимо втягувати ці структури в політику», – заявила віце-спікер Верховної Ради.

Вона зазначила, що певні люди в середині України дозволяють собі говорити, що антикорупційні системи можуть використовуватися і будуть використовуватися для зміни влади.

За її словами, антикорупційні структури створені задля боротьби із корупцією, вони мають в цьому питанні захищати закон.

«Що стосується моєї позиції стосовно роботи антикорупційних структур, очевидно, що влада має створити умови для їхньої незалежної роботи, і в цьому контексті український парламент проголосував за фінансування, достатнє, всіх антикорупційних органів на 2018 рік – в новому бюджеті. Окрім цього, я думаю ще протягом, до кінця нинішньої сесії, вірогідніше за все, в січні в парламенті буде все ж таки в першому читанні розглянуто новий законопроект про антикорупційний і також про військовий суди, і, я думаю, будуть внесені найближчим часом – в результаті тих напрацювань, робоча група, яку ініціює президент, буде створена і вона працює – ми проголосуємо за це в першому читанні. Так само в мене немає сумнівів що протягом наступного року Антикорупційний суд буде створено і що він зможе вже запрацювати з 2019 року», – заявила в ексклюзивному інтерв’ю «Голосу Америки» у Вашингтоні перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...