У мережі показали, як живе український прокурор (фото)

Перший заступник прокурора Івано-Франківської області Володимир Торованін володіє великим переліком нерухомого майна, починаючи від земельних ділянок і закінчуючи елітними маєтками.

Володимир Торованін

“У власності прокурора і його сім’ї досить непоганий перелік – квартира в Івано-Франківську площею 97 м2, 4 земельні ділянки в місті Суходіл Івано-Франківської області загальною площею 26 соток, 4 земельні ділянки в місті Яремче площею 20 соток і 2 будинки в місті Яремче 334 м2 і 229 м2”, – передають Патріоти України з посиланням на Рrosud.

Один із маєтків прокурора в курортному місті Яремче виявився чинним готелем під назвою “Садиба Бойківчанка”.

Однак ніяких відомостей про доходи, отриманих від ведення бізнесу або здачі майна в оренду, в деклараціях прокурора і його дружини немає. Крім того, державні службовці не мають права вести підприємницьку діяльність.

Зокрема, дружина прокурора Оксана Торованіна є начальником управління праці та соцзахисту виконкому Яремчанської міськради.

Старший син прокурора Святослав Торованін більше двох років працює прокурором Івано-Франківської місцевої прокуратури, а молодший син Назар Торованін є студентом юридичного факультету Прикарпатського національного університету.

“Практично вся сім’я прокурора Торованіна – держслужбовці, а, отже, і їхні доходи – виключно невелика заробітна плата. Це підтвердив і аналіз декларацій прокурора за 2014 року, 2015 і 2016. Згідно з ними, дохід прокурора і його сім’ї за три роки – 1 млн 666 грн”, – зазначили в ЦПК.

Крім того, у власності прокурора також виявили два автомобілі – SsangYong Rexton 2008 року випуску і Subaru Legacy 2004 року.

Нагадуємо, що жодних відомостей про доходи, отримані від ведення бізнесу чи здачі майна в оренду, в деклараціях прокурора та його дружини – немає. Та й бізнес державні службовці не мають права вести. Єдиним членом родини, зареєстрованим як фізична-особа підприємець, є теща прокурора – Шумей Олена Петрівна. Вона має і відповідний КВЕД – «дiяльнiсть засобів розмiщування на перiод вiдпустки та іншого тимчасового проживання», зареєстрований за адресою одного із будинків прокурора.

Однак, інформація щодо тещі – відсутня в декларації прокурора, ім’я Олени Шумей жодного разу не згадують і відвідувачі готелю.

Для перевірки того, хто ж саме займається веденням готельного бізнесу, ми зателефонували до готелю та спробували забронювати номер. Жінка, яка відповіла за номером, зазначеним в оголошенні, підтвердила можливість броні номера за умови сплати завдатку та надіслала номер картки, куди треба було здійснити передоплату. Як ми й припускали, це була картка на ім’я Оксани Торованин. Отже, саме дружина прокурора, а не його теща, веде підприємницьку діяльність і не дуже це приховує. Приховує лише доходи від цієї діяльності. Звісно, що це порушує і антикорупційне законодавство і правила ведення бізнесу.

Повертаючись до іншого майна зазначимо, що згідно з декларацією у власності прокурора два автомобілі – SsangYong Rexton 2008 року випуску та Subaru Legacy 2004-го.

Має Володимир Торованин також і готівкові збереження у розмірі 270 тис. грн, що складає близько однієї річної зарплати прокурора.

Як бачимо, у цьому випадку виникають не лише питання щодо джерел набуття коштовного майна у курортному місці, але й те, як це майно використовується. Очевидно, що прокурор або члени його родини здійснюють підприємницьку діяльність, хоча державним службовцям це прямо заборонено. У зв’язку з цим отримують безпідставне збагачення або ж здають в оренду своє майно іншій особі для ведення підприємницької діяльності, але не декларують доходи від здачі майна в оренду.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...