У мережі показали життя сім'ї харківського прокурора

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ Олег Максюк і його дружина Валерія у 2014-2016 роках задекларували 445 тис. грн доходів.

"Водночас це не завадило подружжю об'їздити півсвіту від Америки до Азії, заощадити 55 тис. доларів, утримувати майно, а також паралельно зводити новий будинок під Харковом", – повідомляє у Facebook Центр Протидії Корупції, передають Патріоти України.

За даними Prosud, у безпосередній власності Олега Максюка знаходиться квартира площею 84 кв. м. у смт. Солоницівка неподалік Харкова. Це житло він придбав у 2004 році. Іншу квартиру у 2013 році придбала Валерія Максюк. Площа цього житла – 48 кв. м.

У тому ж населеному пункті Валерія Максюк має земельну ділянку у приватному секторі, де вже починають будуватися будинки. Прокурор теж має землю у Солоницівці, однак, вона відсутня у реєстрі речових прав на нерухоме майно. Ще одна ділянка Олега Максюка знаходиться у с. Черкаська Лозова, що теж неподалік Харкова.

У своїй декларації прокурор також вказав будинок, яким володіє разом із дружиною. Розташоване дане житло у Харкові, а його площа 82 кв. м. Право власності на цей будинок прокурор разом з дружиною отримав у 2014 році, однак у декларації за цей рік житло відсутнє.

Попри скромний дохід подружжю вдається будувати новий власний будинок на 150 кв.м. Розташована недобудова у тій же Солоницівці.

Валерія Максюк із 2009 року зареєстрована фізичною особою-підприємцем та займається туристичним бізнесом, але як свідчить декларація, у 2014 році вона взагалі нічого не заробила.

"У соціальних мережах можна побачити багато фото пані Валерії із численних подорожей та елітних курортів. Нью-Йорк, Маямі, Пуерто-Рико, Малайзія – лише частина країн і міст, де, очевидно, побувала прокурорська родина за останні 3 роки. Звідки кошти на це у Валерії Максюк та її чоловіка – невідомо", – говориться в повідомленні.

У власності подружжя є два авто та причіп. Зокрема у 2001 році Олег Максюк придбав Toyota Camry 2007 року за 162 тис. грн. У тому ж 2011 році подружжя придбало новеньку Toyota Auris за 142 тис. грн.

"Витрачаючи багато коштів на придбання майна, прокурору вдається непогано заощаджувати. У 2015 році прокурор декларує 40 тис. дол. готівки, а вже у декларації за 2016 рік ми бачимо 46 тис. дол. Як вдалося подружжю за рік заощадити одразу 6 тис. дол, що є більше ніж річна заробітна плата прокурора витрачаючи кошти на чисельні подорожі, утримання майна та будівництво будинку?" – йдеться в публікації.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...