У мережі потролили прем'єра після зустрічі з роботом Софією

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в буквальному сенсі слова доторкнувся до "майбутнього робототехніки".

Найвідоміший у світі робот-андроїд, громадянка Саудівської Аравії Софія вперше відвідала Україну, чим викликала чималий ажіотаж серед діячів науки, громадськості, журналістів, так і серед топ-політиків. У Києві із віп-персоною не забув зустрітися і прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який у буквальному сенсі слова доторкнувся до "майбутнього робототехніки", передають Патріоти України.

Світлина, на якій посадовець погладив Софію по обличчю, з іронією було сприйнято в соцмережах. Так, соліст групи NRavitsa Planet, блогер Іван Марунич на своїй сторінці в Facebook висловив припущення, що голова КМУ вирішив пожертвувати бюджетні 10 кг волосся для Гіноїда. "Володимир Гройсман доручив Уряду виділити з бюджету 10 кг для волосся робота Софії", - прокоментував він зображення.

Підписники блогера не залишилися байдужі до забавної фотографії, віддали належне щедрості політика й вигадали "діалог" між ними:

"Мій улюблений комік українського фб-сегменту";

"А вона йому така: "Важелі прибрав, чорт вінницький!"";

"Щедрий мужик";

"...Дивиться, як вона тримає удар лівою, наскільки профпригодна для засідань"...

Відомий адвокат у сфері захисту авторського права, голова Громадської правозахисної організації "Вільний рух", громадський активіст та блогер Клим Братківський навіть написав вірша з цього приводу "Нащо Володя торкався":

"Я відео це подивився ужасне

як Гройман з трудом підбирає слова

і в принципі зразу усе стало ясно -

Софія якась навіть більше жива"

Як повідомлялося, робота Софію в Києві супроводжувала ціла команда розробників, серед яких інвестори Девід Чен і Марк Гінзбург.

Зазначимо, що основною метою Софії є постійне навчання та придбання нового досвіду-знання. Вона вчиться адаптуватися до поведінки людей, взаємодіяти з ними.

Джерело: РБК-Styler
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...