В мережі розгорівся скандал навколо нової форми ЗСУ: Не обійшлося і без кремлівських пропагандистів

Пропагандистське видання Міністерства оборони РФ "Зірка" вирішило втрутитися в суперечку про колір форменого берета українських морських піхотинців.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук пише член робочої групи з розробки нової форми для ЗСУ, журналіст Віталій Гайдукевич, передають Патріоти України.

"Скандал розгорівся після публікації в соціальних мережах поста прес-офіцера 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Олександри Безсмертної. Вона заступилася за право носіння берета саме чорного кольору, який став символом морської піхоти, в тому числі і України. Запропонований варіант кольору морської хвилі образив багатьох військовослужбовців, які ревно шанують свої традиції. Тим більше що сам посил змін пов'язаний із запереченням всього російського", - цитує Гайдукевич російських пропагандистів.

"Україна активно прагне вписатися в натовські стандарти ...", - написали в "Зірці".

"Виходить в Москві все прекрасно зрозуміли, що ми робимо і навіщо. А в морській піхоті України до цих пір не зрозуміли?", - запитує журналіст і наводить аргументи робочої групи з розробки нового обмундирування ВСУ:

1. В українській армії не залишиться жодного радянського ідеологічного символу. Ні радянського кольору беретів, ніяких колорадських стрічок, "гвардійських" підрозділів, назв частин, що походять від армії СРСР.
2. Ідеологічна айдентіка - кольору беретів, беретние знаки, кваліфікаційні знаки, емблеми підрозділів, нарукавні нашивки і ряд інших речей - буде відбуватися виключно з історії українських армій. У разі, коли українська історія не може дати грунт для символіки, тоді опираємося на європейській традиції.
3. Військова емблематика не є приватною справою окремих підрозділів або окремих командирів, а тим більше (у випадку з МП) керівників ветеранських організацій. Військова емблематика, геральдика, вид уніформи, прапори, це справа і інтерес государсва, оскільки це армія держави, а не приватна міліарна кампанія.
4. Питання емблем, це ідеологія. Це також поле бою з Росією. У Москві це розуміють і діють активно. Якщо хтось цього не розуміє в Україні, його точка зору повинна ігноруватися.

"Морські піхотинці, ми вас поважаємо, але символіку треба міняти. Ви гідні того, щоб йти вперед. В тому числі і для того, щоб забути як страшний сон, як з Криму повернулися тільки 204 морських піхотинця, а всі інші замість України обрали російський чорний берет і російські зарплати", - написав Гайдукевич.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...