У мережі розповіли, як наші бійці на передовій обороняються від ворога його ж зброєю (фото)

Військові розповіли, як залюбки застосовують проти російських найманців їх же кулемет.

В мережі розповіли, як українські військові на передовій захищають свої позиції, використовуючи трофейну зброю противника. Про це йдеться на сторінці спільноти "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

"Десь на передовій Донбасу розвідники однієї з піхотних бригад чистять кулемет. Спочатку вони розбирають зброю, що важить близько 60 кілограм, а потім з особливою обережністю протирають ганчіркою кожну з її деталей", - починають розповідь в спільноті.

В пабліку розповіли, що українські воїни ще в 2014 році в боях поблизу Донецького аеропорту захопили у проросійських бойовиків трофей – кулемет "Утьос". "Кулемет "Утьос", який ви бачите на фото, це – трофей. У 2014 році захисники України відбили його у бойовиків в районі Донецького аеропорту. Хто бував під обстрілами – знає, як сильно може "кошмарити" кулемет. Ті, хто воював, на власному прикладі знають, або ж точно здогадуються, яке задоволення працювати по ворогу його ж зброєю російського виробництва", - відзначили в мережі.

Бійці розповідають, що зараз на передовій так зване "хлібне перемир’я". Українські воїни, попри численні провокації, дотримуються режиму тиші, але в разі спроб прориву ворожих диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) – військові залюбки застосують проти російських найманців їх же кулемет "Утьос".

Також в спільноті закликали українців не забувати, що нашій армії потрібна допомога. "Щоб бачити найманців та ліквідовувати їх, розвідникам необхідні тепловізійні приціли. Один тепловізійний приціл Pulsar Trail XQ50 коштує 105 200 грн", - зазначили волонтери.

Користувачі соцмереж побажали нашим захисникам цілими та неушкодженими повертатися додому з перемогою.

"Спаси і сохрани, Божа Мати, наших захисників! Нехай повертаються після перемоги всі - живими і здоровими!" - пише Алла Чернишова.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...