У мережі розповіли, яку дату вважають початком російсько-української війни

В мережі розповіли, що трапилося на фронті чотири роки тому, 13 серпня 2014 року, а також поділилися роздумами, яку ж дату слід вважати початком новітньої російсько-української війни.

Про це йдеться в спільноті "Повернись живим" в Facebook, передають Патріоти України.

"20 лютого (офіційний початок анексії Криму)? 1 березня (день, коли з'явилися "зелені чоловічки")? 14 квітня (початок АТО)?" – розмірковують автори поста.

В пабліку пишуть, що ключовою є дата 24 серпня 2014 року, коли російські війська перейшли у відкритий наступ.

"Маштабне вторгнення восьми батальонних тактичних груп ворога, що трапилося 24 серпня 2014 року, нібито поставило крапку в цьому питанні. Бо ж у супротивника завжди був аргумент про "нас там нєт" і "всьо то шахтьори"... 24 серпня "шахтьори" перетворилися на озброєних десантників із Пскова, зі штатною зброєю, технікою і документами. Після цього дня від антитерористичної операції лишилась тільки назва", - йдеться в "Повернись живим".

Саме в цей день Україна стикнулася з відкритою війною де-факто.

Зазначається, що маловідомим є той факт, що ще 13 серпня 2014 року українська армія зійшлася у відкритому двобої з військами росіян. "В цей день ворог пішов у відкриту, але щось його спинило", - відзначили в спільноті.

Тоді багато людей поклали життя в бою. "Гібридний характер війни ускладнює розуміння всіх її процесів та елементів. Іноді ми забуваємо в якому жалюгідному стані були ті, ще "довоєнні" ЗСУ, яким випала важка доля боронити Україну в умовах браку буквально всього. І власне не так важливо, коли почалась ця війна.

Важливо те, що ми разом намагаємось наблизити її фінал", - підсумували в мережі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...