У мережі з'явилося відео, як відбивають нічну атаку "іхтамнєтов" на Донбасі

Волонтери показали, як українські бійці відбивають нічну атаку кадрових російських військових поблизу окупованої Горлівки.

Відео бою на своїй сторінці у Facebook опублікував фонд "Повернись живим", передають Патріоти України.

"Нещодавній нічний бій на Світлодарській дузі. Кадри, які б мали щодня показувати у новинах. Адже, насправді, на передовій подібні зіткнення відбуваються із болючою регулярністю", - розповідають волонтери.

Бійці кажуть, що впізнають "іхтамнєтов" за манерою пострілів. "Вони частенько виходять, майже кожного дня, - розповідає взводний, дивлячись у бік посадки на пагорбі, - майже щоночі. От до тієї "зєльонкі" метрів 400, а внизу там вузький яр. Вони тим ярком підходять ще ближче. Він хоч і замінований, але стежку вони вже протоптали. Учора от на метрів 200 підійшли. Працювали за класичною схемою російського спецназу: поки арта нам не дає навіть голову підняти, "тройка" ДРГ підповзає та починає "кошмарити". Стріляниною звідти їх можна годинами вибивати. У них, в принципі, завдання таке і стоїть – виявити наші вогневі точки".

За словами армійця, на той бік на днях привезли новобранців. Взводний розповідає, що окупанти воюють останнім часом із особливим завзяттям. "Ну, ми теж не дурні: "дашка" (великокаліберний кулемет ДШК, - ред.) у нас мобільна, навіть вночі ми їх завжди бачимо у "тєплік". Але ж треба дати можливість "колєгам" відчути себе профі", - сміється військовий.

За його словами, на цій ділянці часто важко чекати розпорядження про прийняття бою. Бойовики криють наші позиції з артилерії та луплять з БМП. "Але щойно в ефірі звучить наказ – тут таке світлове шоу починається. Чутно та видно від Горлівки до Бахмута", - підсумовує взводний.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...