У могилі українського бійця виявили рештки ще двох його побратимів (відео)

У Житомирі провели перепоховання командира танкового екіпажу Артема Абрамовича, який загинув на Донбасі в 2014 році, в могилі якого були виявлені останки ще двох його побратимів, один з яких вважався зниклим без вісті.

Останки старшого лейтенанта Абрамовича були знайдені пошуковими системами місії "Чорний тюльпан" 3 жовтня 2014 року, - повідомляє СК1, передають Патріоти України.

Після судово-медичних експертиз, які провели запорізькі медики, фрагменти тіла поховали. Вже після похорону мати загиблого Світлана почала детально вивчати висновки судмедекспертів. У документах не було належного опису речових доказів.

Тим часом тривали пошуки ще одного бійця танкового екіпажу - Ярослава Антонюка. Першими на місце загибелі екіпажу прибули пошукові групи. Вони і направили залишки на експертизу в Запоріжжі. Тіла не ідентифікували належним чином, тому що судмедексперти не брались розрізнити останки кількох загиблих. За словами одного з шукачів, працівники моргу останки тіл із мішків не перевіряли.

Таким чином, в одній могилі виявилися частини тіла не тільки Абрамовича, але і двох його бойових побратимів. Експерти кажуть, що тільки з 30 бригади ще чотири тіла загиблих бійців не можна ідентифікувати. Ці воїни загинули в 2014 році, тобто три роки тому. Весь цей час волонтери шукали останки третього загиблого члена танкового екіпажу і, нарешті, вирішили провести ексгумацію останків Абрамовича. У могилі виявили частини тіл всіх трьох членів танкового екіпажу - Артема Абрамовича, Ярослава Антонюка та Петра Барбуха.

"Артема вивезли в двох мішках. Ще в одному мішку було евакуйовано тіло другого члена екіпажу - Петра Барбуха. Але в пошуку залишався третій член екіпажу - Ярослав Антонюк. І ми не припиняли пошуки Ярослава, поки не була перевірена остання версія. Коли вже не було де шукати, зрозуміли, що він також, швидше за все, загинув, і знаходиться там, де Артем, а можливо, і Петро", - зазначає експерт відділу пошуку і звільнення полонених ЗСУ Ірина Баданова.

Мати загиблого Абрамовича переконана, що аналогічних поховань чимало. Жінка планує ініціювати перевірки та розслідування, щоб тіла загиблих повернути в рідні міста.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...