У МОЗ рекомендували сім кроків, як обрати сімейного лікаря

З 2 квітня розпочинається національна кампанія "Лікар для кожної сім’ї". Тобто українці зможуть підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

Про це розповів на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу МОЗ. За його словами, вибирати лікаря можна у будь-якому закладі первинної допомоги – незалежно від місця проживання або прописки.

Ковтонюк наголосив, що кінцевого терміну підписання декларацій немає, тож обрати свого лікаря встигнуть усі. Втім він рекомендує не відкладати це на кінець року.

В МОЗ дали рекомендації, як підписувати декларацію:

Крок 1: Оберіть за вашими особистими критеріями заклад чи лікаря. Можна також скористатися порадами знайомих або дізнатися про лікарів у найближчій поліклініці.

Крок 2: Перевірте, чи вже можна підписати декларацію у вибраному закладі. Допоможе в цьому наліпка “Тут можна обрати свого лікаря” в електронній системі охорони здоров’я.

Крок 3: Візьміть із собою паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років – візьміть також свідоцтво про народження дитини.

Крок 4: Зверніться у реєстратуру медзакладу та повідомте, що хочете підписати декларацію.

Крок 5: Уповноважений працівник медзакладу (працівник реєстратури, медсестра або лікар) введе ваші дані в електронну систему. На мобільний надійде СМС з кодом. Повідомте цей код працівнику закладу.

Крок 6: З електронної системи роздруковується декларація з вашими даними. Уважно перевірте, чи всі ваші дані правильні. Якщо потрібно, працівник закладу внесе зміни в системі та роздрукує декларацію ще раз. Підпишіть два екземпляри роздрукованої декларації. Один ви забираєте з собою, інший лишається у закладі.

Крок 7: Працівник закладу підтверджує вашу декларацію електронним підписом і відправляє в електронну систему.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...