У Німеччині заговорили про можливість зупинки будівництва "Північного потоку-2"

Дієвим методом можуть стати санкції...

У зв'язку із Азовською кризою, зростанням критики на адресу газопроводу «Північний потік - 2» і зміною керівництва правлячої партії Німеччини німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, задається питанням, чи можна ще зупинити цей російський проект, передають Патріоти України.

Німеччина була першою країною, яка видала проектній компанії всі дозволи на цей проект, але навряд чи вона зможе зупинити вже запущений процес будівництва в рамках міжнародного права.

«Якщо у Німеччини є можливість наполягати на окремих вимогах політичного характеру, то права вето на будівництво цього трубопроводу у неї немає. Дозволи можна скасувати тільки за умов, передбачених законом, …, наприклад, [стане відомо,] що дозвіл було протиправним вже на момент його видачі. Однак у випадку з «Північним потоком – 2» для цього немає жодних підстав», - пише видання.

Наступний варіант - скасування дозволу у зв'язку з невиконанням зобов'язань - автори тексту теж відкидають як неспроможний.

Далі журналісти обговорюють ще одну можливу підставу: адміністративне розпорядження може бути скасоване з метою запобігання або усунення тяжких наслідків для загального блага. Незважаючи на те, що «проект веде до подальшої дестабілізації України, так як вона через це втрачає своє значення як транзитна країна для поставок газу, що негативно позначиться і на європейській і німецької ситуації з безпекою», перспектива виплати компенсації «Газпрому» не влаштують керівництво країни.

«Найбільша небезпека для «Північного потоку – 2» могла б тим часом виходити від адміністрації США. Вона могла б загальмувати цей проект санкціями проти фірм, що беруть участь [у будівництві] ... наприклад, італійської Saipem, яка займається прокладкою обох гілок трубопроводу. Ці італійці мають настільки високу кваліфікацію і вузьку спеціалізацію, що заміну для них знайти було б вельми важко», - знаходять єдиний вихід автори німецького видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...