У НКРЕКП розповіли, коли злетять тарифи на електроенергію

Рішення НКРЕКП про Скасування скандальної формули цен на вугілля "Роттердам +" предполагает Скасування Перехресних субсідування на Сайти Вся електроенергії І, як наслідок, Підвищення тарифів для населення з 1 липня 2019 року.

На сьогодні тариф на електроенергію складає 0,9 грн за перші 100 кВт-год і 1,68 грн за кожний наступний. Після відмови Нацкомісії від формули "Роттердам +" регулювати вартість електроенергії буде ринок. На сьогодні економічно обґрунтований тариф становить 1,85 грн / КВт-год, розповіла глава НКРЕКП Оксана Кривенко, передають Патріоти України.

"Дійсно є необхідність перегляду тарифу. Є дотації за побутових споживачів. Можливо, необхідно все ж поступово приводити тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Можливо, перший етап доведеться зробити нам ще в умовах" старого "ринку (до 1 липня 2019)", - зазначила вона.
Для соціально незахищених верств населення Кабінет міністрів планує передбачити субсидії.
"Поки рішення обговорюється. Можливо, субсидій буде досить, щоб захистити тих, хто не зможе платити. Головна проблема - якщо зобов'язати постачальників стримувати ціни, потрібно знайти компенсатор цих витрат. Тобто не можна просто сказати: продавайте за ціною нижче собівартості. Потрібно компенсувати цю різницю", - розповіло виданню джерело в уряді.
Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...