В офісах компаній Дмитра Фірташа проходять обшуки

Генпрокуратура і Нацполіція викрили незаконну схему, спрямовану на розкрадання коштів і ухилення від сплати податків компаніями з Group DF Дмитра Фірташа за допомогою підконтрольних страхових компаній.

Дмитро Фірташ

Як повідомляє ГПУ на офіційній сторінці у Facebook, зараз в офісах причетних фірм проводяться обшуки, передають Патріоти України.

"Встановлено, що протягом 2015-2017 років членами організованого злочинного угруповання, з метою розкрадання коштів та ухилення від сплати податків поруч підприємств, а саме: Сєверодонецьким об'єднанням Азот, Міжрічинський ГЗК, Юкреніан Кемікал Продактс, Рівнеазотом, ДП Хімік, Азотом і іншими, які входять в бізнес-групу Group DF Дмитра Фірташа, організована діяльність ряду фіктивних підприємств і підконтрольних страхових компаній", - повідомляє ГПУ.

Ці предприяти і страхові компанії Саламандра-Україна, Будинок Страхування уклали договори, на підставі яких страховикам перераховувалися фіктивні внески. "Тобто, застраховані свідомо непотрібні страхові випадки, які фактично не настали і не повинні були наступити, про що достовірно було відомо членам злочинного угруповання", - пояснює ГПУ.

Надалі ці ж компанії страхували фіктивні кредитні договори і договори купівлі-продажу "сміттєвих" цінних паперів інших пофіктівних підприємств і підставних фізичних осіб.

Тобто, страхові компанії здійснювали страхування ризиків у разі неповернення кредитів, виданих фінансовою компанією на адресу фіктивних підприємств і підставних осіб.

Такі кредити не планувалося повертати, про що заздалегідь було відомо членам злочинного угруповання. Після прогнозованого неповернення цих кредитів страхові компанії здійснювали повне відшкодування таких фіктивних ризиків фінансової компанії, з подальшим виведенням готівки через банківські установи.

"В даний час проводяться санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях і місцях проживання осіб, причетних до скоєння злочину", - робить висновок ГПУ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...