В ООН стурбовані діяльністю в Україні "Правого сектору", "Свободи", С14 і "Національних дружин", - Фіона Фрейзер

Як зазначає глава місії, для світової спільноти дуже важливо забезпечити можливість "здорового розвитку громадянського суспільства" в Україні.

Фіона Фрейзер

Про це заявила глава Моніторингової місії ООН із прав людини Фіона Фрейзер в інтерв'ю ZN, передають Патріоти України.

За її словами, організація здійснює моніторинг реалізації прав і свобод по всій країні. "На 2019 рік заплановано парламентські та президентські вибори. У зв'язку з цим ми ширше дивимося на цілий блок питань, пов'язаних із демократичним простором. Нас цікавлять питання свободи слова і висловлювання думок, свободи мирних зібрань та асоціацій. Моніторинг реалізації цих прав ми здійснюємо не лише у столиці, але і в інших регіонах України. Стурбованість у нас викликає діяльність окремих груп, таких як "Правий сектор", "Свобода", С14, "Національні дружини". Дуже важлива щодо цього роль правоохоронних органів, які мають забезпечити захист учасників мирних зібрань, а в разі інцидентів (зокрема нападів на учасників) провести ефективне розслідування для притягнення винних до відповідальності", - зазначила вона.

За словами Фрейзер, також організація здійснює моніторинг розслідувань нападів на співробітників ЗМІ, убивств журналістів та інших випадків перешкоджання журналістській діяльності. "Не менш пильно стежимо й за реалізацією права на свободу об'єднань, зокрема за діями парламенту, який у рамках цієї сесії може розглянути й ухвалити закон, що значно обмежує свободу діяльності неурядових організацій", - заявила глава Моніторингової місії ООН із прав людини . Для організації дуже важливо забезпечити можливість "здорового розвитку громадянського суспільства".

"Хочу зазначити, що громадянське суспільство в Україні має величезний потенціал і здатне сприяти сталому розвитку держави", - підкреслила Фрейзер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...