У Пенсійному фонді розповіли, хто з українців залишиться без пенсії

В Україні законом передбачено чотири способи набрати необхідний розмір трудового стажу для виходу на пенсію.

Про це поінформували в одному з регіональних управлінь Пенсійного фонду, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, законодавством забезпечені наступні типи забезпечення пенсійного стажу:
- Пільговий. Цей тип стажу зараховується тим громадянам, які працювали на окремих видах виробництва, стикаючись з небезпечними умовами праці протягом повного робочого дня. Підрахунок пенсійного стажу тут здійснюється за формулою, яка передбачає скорочені терміни здійснити виклик.
- Страховий. Забезпечується законом про загальнообов'язкове пенсійне страхування і має на увазі набір стажу в ході виплат Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.
- Спеціальний. Стаж підраховується як сумарна тривалість трудової діяльності на різних видах робіт. Дає право виходу на пенсію лише після накопичення необхідного розміру стажу в сумі.
- Загальний. Підраховується з урахуванням записів у трудовій книжці і може включати в себе всі три вищевказаних типу стажу. Діє для українських громадян в 90% випадків.

При цьому в ПФУ відзначили, що зароблений до 1 січня 2004 року трудовий стаж законодавчо повинен прирівнюватися до страхового.

З 1 січня 2019 року, згідно з офіційною статистикою, українські громадяни можуть виходити на пенсію з 60 до 65 років, в залежності від кількості накопичених років страхового стажу під час трудової діяльності.

Також в Пенсійному фонді уточнили, що з 1 січня 2019 року в Україні було збільшено мінімальний стаж роботи для отримання права виходу на пенсію. Тепер для осіб, які бажають вийти на пенсію в 63 роки, необхідний стаж становить від 16 до 26 років, а ті, хто 15 років платив ЄСВ, можуть розраховувати на вихід на пенсію в 65 років. Представники ПФУ відзначили, що якщо 15 років страхового стажу в українця немає, то він не зможе розраховувати на отримання пенсії. В такому випадку, він буде отримувати соціальну допомогу від уряду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...