У поліції розповіли про хід розслідування кривавої ДТП в Харкові

Незважаючи на наявність опіатів в організмі підозрюваної у резонансній ДТП у центрі Харкова 20-річної Олени Зайцевої, справу за фактом смерті 5 пішоходів перекваліфіковувати не будуть.

Олег Бех

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Олег Бех, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Зазначений факт лише обтяжує відповідальність тієї особи, яка керувала цим транспортним засобом, і перекваліфікації статті не буде - ч.3 ст.286 так і залишається. Єдине, що буде уточнена підозра щодо зазначеного фігуранта, де також будуть відображені й інші дані, які будуть отримані під час розслідування", - розповів він.

Для розслідування аварії на вулиці Сумській створена група з 14 слідчих. Наразі призначено низку експертиз і, перш за все, авто-технічна експертиза, результати якої будуть не раніше, ніж через 10 днів.

Відеореєстратора в автомобілі Lexus Зайцевої не було, каже Бех. Вона і її пасажирка відразу після ДТП не під протокол пояснювали правоохоронцям, як усе сталося, однак після спілкування з адвокатом обидві дівчини відмовилися від дачі показань.

У поліції зазначили, що наразі водія червоного автомобіля, з якими нібито влаштувала гонки Зайцева, не встановлено. При цьому встановлені інші учасники дорожнього руху, які їхали слідом за "Лексусом" і червоним автомобілем.

У поліції сподіваються, що підозрювана почне давати свідчення.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...