У Польщі заявили про стратегічну важливість України для Заходу на тлі зростання впливу Китаю

Україна і Польща становлять стратегічне значення для деяких західних країн з економічної точки зору.

Бартош Ціхоцький

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Бартош Ціхоцький, передають Патріоти України з посиланням на польські ЗМІ.

"Україна є надзвичайно важливим економічним партнером для нас. В умовах глобалізації та зростаючого значення Китаю в світовій торгівлі Польща і Україна можуть забезпечити деякі західні ринки поставками сировини і дорогами для експорту товарів - зв'язок між Чорним морем і Каспійським. Внутрішня реформа України має ключове значення у цьому вимірі", - сказав він.

При цьому Ціхоцький вважає, що у Польщі немає проблеми дискримінації українців. "Дуже добре, що все більше і більше українців приїжджають до Польщі, вони можуть працювати з нами, можуть рости, навчатися. І це очевидно для нас. Більш тривожними є неприязнь до поляків в українській пресі, яка говорить про нібито неприязнь або навіть дискримінацію українців у Польщі", - додав заступник міністра.

Він наголошує на необхідності проведення в Україні реформ, які матимуть визначальне значення для подальших стосунків Києва з Польщею та Заходом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...