В пошуках нової "гібридної республіки": Болгарську общину використовують для дестабілізації ситуації в Одеській області - МЗС

Інциденти з окремими представниками нацменшини не пов'язані з їх етнічною приналежністю, заявили у відомстві.

Василь Кащі

Міністерство закордонних справ України стурбоване із-за спроб використовувати болгарську національну меншину для дестабілізації ситуації на півдні Одеської області, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

У МЗС зазначили, що останні інциденти з окремими представниками болгарської громади, жодним чином не пов'язані з їх етнічною приналежністю. Конфліктні ситуації були спровоковані заявами, які в умовах тривалої російської агресії сприймаються надзвичайно чутливо.

Міністерство засуджує будь-які насильницькі дії для з'ясування міжособистісних відносин.

Правоохоронні органи України вже проводять необхідні слідчі дії та за результатами розслідування винні понесуть передбачену законодавством відповідальність, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 травня українські активісти облили зеленкою та витягли з будівлі мерії міста Білгород-Дністровський, члена виконкому місцевої міськради Василя Кащі. У ході засідання виконкому чиновник проголосував проти видачі дозволу на розробку плану будівництва храму Української православної церкви Київського патріархату. На початку червня болгарська громада провела акцію протесту проти дій проукраїнських активістів щодо Кащі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...