У пошуках "слабкої ланки" Міхо: Суд виніс засекречене рішення щодо соратника Саакашвілі

Печерський районний суд Києва 24 травня виніс вирок члену «Руху нових сил» Северіону Дангадзе, який пішов на угоду зі слідством і, як вважають в партії, зробив це під тиском.

Северіон Дангадзе

В Єдиному реєстрі судових рішень є інформація про винесення даного рішення, але вказано, що інформація «заборонена для оприлюднення відповідно до пункту 4 ч. 1 ст. 7 закону України «Про доступ до судових рішень», передають Патріоти України.
Пункт 4 ч. 1 ст. 7 цього закону говорить, що в текстах судових рішень, які відкриті для загального доступу, не можуть бути розголошені такі відомості як «інформація, для забезпечення захисту якої розгляд справи або вчинення окремих процесуальних дій проходило в закритому судовому засіданні».
Як випливає з реєстру, 22 травня до Печерського суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні №42017000000004873 від 4 грудня 2017 року про вчинення особою злочинів, передбачених ч.3 ст.28 ч.4 ст.110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України); ч.1 ст.15, ч.3 ст.28, ч.2 ст.256; ч.1 ст.15 ч.3 ст.28 ч.4 ст.110-2 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України.
Суд призначив на 24 травня «відкрите підготовче судове засідання» з розгляду цього обвинувального акта з викликом прокурора, обвинуваченого та його захисника.
Саме в зазначених злочинах звинувачували С.Дангадзе, який був затриманий 4 грудня 2017 року. У цій же справі в грудні 2017 року на допити почали викликати лідера «Руху нових сил», екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.
5 грудня 2017 року Ю.Луценко заявив, що лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі отримав через координатора київського обласного осередку «Руху нових сил» С.Дангадзе від переховується в РФ бізнесмена Сергія Курченко $ 500 тис. На діяльність в Україні.
6 грудня Печерський райсуд Києва заарештував С.Дангадзе на два місяці без права застави. Згодом арешт продовжували.
При цьому М.Саакашвілі, його соратники і адвокати називають цю справу сфабрикованою, а затримання С.Дангадзе незаконним. М.Саакашвілі стверджував, що взагалі не знайомий з С.Курченко, а аудіозаписи своїх розмов із збіглим бізнесменом, як і їх експертизу, називає фальсифікацією і підтасовуванням.

14 травня в «Русі нових сил» повідомили, що С.Дангадзе відмовився від послуг своїх адвокатів, і порахували, що це було зроблено під тиском. 21 травня в партії повідомив, що С.Дангадзе підписав угоду зі слідством.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...