У РФ назвали вбивць російських журналістів в ЦАР

До вбивства російських журналістів у Центральноафриканській Республіці може бути причетна приватна військова компанія "Патріот", яка діє в цьому регіоні.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням одразу на кілька джерел: офіцера Міноборони РФ, бійця ПВК і ветерана спецслужб, передають Патріоти України.

За їхніми словами, це могло статися через розслідування журналіста Орхана Джемаля неврахованих постачань російської зброї. Відзначається, що таку версію відпрацьовує група Михайла Ходорковського. За словами джерел, 30 липня злочинці чекали на дорозі саме машину з журналістами. "У нас є докази, які показують, що люди європейської зовнішності, яких місцеві впізнали саме як росіян (а мене все запевняють, що місцеві жителі легко відрізнять французів від росіян), були помічені в тому самому місці приблизно в той самий час", - розповів Ходорковський.

За словами ветерана російських спецслужб, трьох убивць підтримували ще дві команди - групи забезпечення і прикриття. Спочатку їм поставили "завдання з ліквідації", а потім - з інсценування нападу місцевих грабіжників. "Тому виникли "люди в тюрбанах", які грабують журналістів заради їхніх фотоапаратів і відеокамер. Людей перевезли з одного місця на інше, розбили скло, показали сліди боротьби. Вони були виділені зі складу ПВК "Патріот", - розповів співрозмовник.

Офіцер Міноборони РФ і співробітник "Патріота" також підтвердили версію за участю ПВК. За словами співробітника військової компанії, мотивом для вбивства журналістів могло стати розслідування Джемаля.

За даними видання, ПВК "Вагнер" почала втрачати свій вплив. Їй на зміну приходять нові компанії, головна з яких - "Патріот". "Центр управління розслідуваннями" повідомив, що перед поїздкою Джемаль розумів, хто контролює ЦАР. Цією компанією є не "Вагнер".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...