В РФ вчителя звинувачують у знущанні над дитиною-інвалідом

У російському місті Ярославль вчителька написала зауваження на лобі у хлопчика з інвалідністю.

Слідчі почали перевірку за фактом порушення прав дитини, - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Інцидент стався ще в жовтні в одній з приватних шкіл. Викладач російської мови написала "не готовий" на лобі школяра в присутності інших учнів, які його тримали.

Слідчі почали перевірку за фактом порушення прав дитини з інвалідністю. "Зараз проводяться необхідні заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин події. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 156 КК РФ (невиконання обов'язків по вихованню неповнолітнього)", - заявили в слідчому управлінні СК РФ в Ярославській області.

Після інциденту 14-річний учень покинув школу, в яку ходив останні два роки.

За словами вчительки, хлопчик регулярно не готувався до уроків і порушував дисципліну в класі.

"За результатами перевірки прокуратурою стосовно директора школи порушено справу про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 5.57 КоАП РФ (порушення або незаконне обмеження прав і свобод учнів освітніх організацій або порушення встановленого порядку реалізації зазначених прав і свобод)", - повідомляють в СК.

Прокурор звернувся до суду з позовом проти вчительки і школи. Він вимагає компенсацію хлопчикові за моральну шкоду.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...